Amazon Echo krijgt open source hersentransplantatie | hackaday

2021-11-16 22:43:13 By : Mr. David Zhao

Er is weinig discussie dat het Alexa-ecosysteem van Amazon het gemakkelijk maakt om spraakbesturing toe te voegen aan je slimme huis, maar niet iedereen is enthousiast over hoe het werkt. Het feit dat al je commando's worden teruggestuurd van de Amazon-servers in plaats van binnen het netwerk te blijven, is een absolute no-go voor de meer privacybewuste mensen onder ons, en eerlijk gezegd, het is moeilijk om ze de schuld te geven. Het hele ding is behoorlijk griezelig als je erover nadenkt.

Dat is precies de reden waarom [André Hentschel] besloot de firmware op zijn Amazon Echo te vervangen door een open source-alternatief. De door Linux aangedreven Echo van de eerste generatie was jaren eerder geroot dankzij de diagnostische poort aan de onderkant van het apparaat, en er zweefden zelfs een paar firmware-afbeeldingen rond waar hij in kon rondneuzen. In theorie hoefde hij alleen maar doen was alles verwijderen dat terugbelde naar de Amazon-servers en de propriëtaire bits vervangen door vergelijkbare gratis softwarebibliotheken en tools.

Natuurlijk werd het uiteindelijk een beetje lastiger dan dat. De originele Echo draait op een 2.6.x-serie Linux-kernel, die zelfs voor een apparaat dat in 2014 is uitgebracht, pijnlijk verouderd is. Met zijn eveneens archaïsche versie van glibc, zou nieuwere Linux-software weigeren te draaien. [André] ontdekte dat het bouwen van een up-to-date bestandssysteemimage voor de Echo geen probleem was, maar om de hardware van het nicheapparaat op een modernere kernel te laten werken was een ander verhaal.

Uiteindelijk kreeg hij de microfoonarray werkend, maar niet de ingebouwde digitale signaalprocessor (DSP). Zonder de DSP begon de ouderdom van de hardware van de Echo pas echt zichtbaar te worden, en het was duidelijk dat de zeven jaar oude slimme luidspreker wat hulp nodig zou hebben om de klus te klaren.

De oplossing die [André] bedacht is niet anders dan hoe het apparaat oorspronkelijk werkte: de Echo voert de wake-word-detectie lokaal uit, maar laadt vervolgens de eigenlijke spraakverwerking over naar een krachtigere computer. Behalve in dit geval bevindt de andere computer zich op hetzelfde netwerk en is hij niet verborgen in de cloud van Amazon. Het Porcupine-project biedt de wake-word-detectie, spraakvoorbeelden worden met voice2json opgesplitst in bruikbare intenties en de antwoorden worden geleverd door de eerbiedwaardige eSpeak-spraaksynthesizer.

Zoals je in de onderstaande video kunt zien, is de algehele ervaring vergelijkbaar met die van voorraad, compleet met mooie LED-ringactie. Aangezien Porcupine meerdere wake-woorden toestaat, zou je zelfs kunnen beweren dat de bruikbaarheid is verbeterd. Hoewel [André] zegt dat het toevoegen van ondersteuning voor Mycroft een logische uitbreiding zou zijn, is zijn directe doel om alles gedocumenteerd en beschikbaar te krijgen in de GitLab-repository van het project, zodat anderen zelf kunnen gaan experimenteren.

Waanzinnig respect en ik kan niet wachten om dit te proberen met mijn Echo.

Ik vraag me af of thuis uit te doen met recentere echo's ... Het lijkt erop dat die mediatek-bootloaders locker-bootloaders kunnen hebben.

Wat betreft de DSP, maakt deze geen deel uit van de GPL-kerneldump?

Er is blijkbaar een truc om de Mediatek-chips in de bootloader-modus te dwingen door een pin naar aarde te kortsluiten.

Eindelijk toewerken naar een werkbaar product. Mooi hoor!

Zoals in het artikel wordt gezegd is de Echo zoals hij is ... 'een no-go' ... voor mij en waarschijnlijk veel beveiligings-/privacybewuste mensen. U zou uw status/controle-'netwerk' moeten kunnen uitvoeren zonder internet. d.w.z. Isoleer het huis/gebouw en heb nog steeds spraak- en handmatige bediening.

1 op de opmerking van rcark. Hoewel het (nog) niet geweldig is in zijn responstijd, is het echt een goed begin!! Gefeliciteerd. Ik zal het meest geïntrigeerd zijn om te zien waar dit naartoe gaat en ik wil graag mijn echo-firmware vervangen door een veiliger lokaal systeem.

Toch is er altijd Mycroft AI.

Goed leesvoer tot het einde.

haha! Dat was niet erg aardig.

Werkt het op de echo zilver van SNL? Mijn kinderen zijn op zoek naar een voor mij.

Ik heb nu spijt dat ik een GEN3-apparaat heb gekocht. Ik zou graag de hardware en vaardigheden van Alexa hebben, maar de vrijheid hebben om het spraak-naar-tekstplatform van Google te gebruiken, het te gebruiken om apps te zien die zijn gebouwd op Stanford's Almond, en de vrijheid om de reacties direct te vergelijken met die van Alexa. Ik heb het waarschijnlijk mis, maar ik zou graag denken dat het een win-win zou zijn om geavanceerde commerciële hardware te zien werken in een academische omgeving.

Ik ben geen voorstander van privacy in huis (ik heb meestal 3 binnencamera's die meestal in leven zijn en gordijnen zijn bijna altijd open), maar ik vond dit een interessant project. Ik vermoed dat volgende versies de responstijd aanzienlijk zullen verbeteren. Ik zal mijn huidige Gen 4-dingen behouden, het doet "het meeste" van wat ik wil. Waarschijnlijk zal mijn volgende verandering aan het systeem de router upgraden... Ik heb ongeveer 40 IP-adressen die worden gebruikt door de WiFi/hardwired apparaten (erg klein in vergelijking met sommige liefhebbers van domotica) en ik begin een kleine vertraging op te merken. Ik ben langzaam wifi-apparaten aan het overzetten naar Z-Wave/Zigbee.

Misschien krijg je spijt van de overstap naar zigbee / zwave. Het is een puinhoop, met wijdverbreide incompatibiliteit en basisfouten, zoals de noodzaak om alle eindpunten opnieuw te registreren. Ik zou je van controller wisselen - wat op zijn beurt fysieke toegang tot elk knooppunt vereist. Ben zwaar verbrand, nooit meer - ble of wifi & hoogwaardige toegangspunten is de weg vooruit IMO

Het heeft een betere vaardigheid nodig over wie er tegen praat, man of vrouw

Hoewel dit artikel lijkt te zijn gericht op de Echo, heeft iemand succes gehad met de Echo Dot's? Ik probeer een gevoel te krijgen voordat ik een oude uit elkaar haal en ga hacken. Alle opmerkingen zullen nuttig zijn!

Hier is wat reverse engineering: https://darkspirit510.de/2019/10/alexa-amazon-free/

Dus, als dit alles het ontwaakwoord detecteert en de verwerking doorgeeft aan een ander apparaat, is het dan zelfs zo goed als een veel gemakkelijk te gebruiken ReSpeaker? https://www.seeedstudio.com/category/Speech-Recognition-c-44.html

Moet dit doen voor de recent gelobotomiseerde hk invoke Cortana-luidsprekers. Het zou alleen de 9 helpen die ze hebben gekocht.

Wees vriendelijk en respectvol om de opmerkingensectie uitstekend te maken. (Reactiebeleid)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Lees hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Door onze website en diensten te gebruiken, gaat u uitdrukkelijk akkoord met het plaatsen van onze prestatie-, functionaliteits- en advertentiecookies. Kom meer te weten